Windows 11 prihaja 5. Oktobra

Microsoft je sporočil tudi minimalne sistemske zahteve: potrebovali boste procesor 1 GHz ali hitrejši, vsaj 4 GB pomnilnika in grafično kartico, ki podpira grafično knjižnico DirectX 12 z gonilnikom WDDM 2.0 . Ključen element med tehničnimi zahtevami je združljivost z varnostno tehnologijo TPM 2.0 (Trusted Platform Module 2.0), ki so jo začeli proizvajalci vgrajevati v računalnike okoli leta 2017. Starejše računalnike uradno ne bo možno nadgraditi na Windows 11!

Dosegljivost posodobitve za posamezne uporabnike bo postopna, po fazah, zaradi »osredotočenosti na kakovost.« V Microsoftu so okvirno napovedali: »Pričakujemo, da bodo vsi računalniki, ki se kvalificirajo za nadgradnjo, to možnost dobili do sredine l. 2022.«

Nova izdaja operacijskega sistema v prvi vrsti prinaša prenovljen dizajn. Ikone v opravilni vrstici so privzeto po novem na sredini – mogoče pa jih je premakniti nazaj na levo – in začetni meni (Start) je popolnoma drugačen. Tudi nastavitve so prenovili, obrobe oken so po novem nekoliko zaobljene, na voljo so nove možnosti njihovega razpostavljanja in združevanja. Z Windows 11 bo dokončno opuščen brskalnik Internet Explorer katerega pa že nadomešča Edge in prav tako uporabniki ne bodo več našli ploščic (Live Tiles).

Ena od pomembnih novosti bo tudi integracija komunikacijske platforme Teams v operacijski sistem.

Microsoft je tudi sporočil, da bo za Windows 10 pripravljena še najmanj ena nadgradnja, 21H2 v letu 2021. Ta bo med drugim dodala podporo WPA3 H2E standardu na področju Wi-Fi varnosti. Popravki za Windows 10 bodo na voljo do vključno leta 2025.

Več informacij na: https://www.microsoft.com/sl-si/windows/windows-11

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper