Neprekinjeno poslovanje

Z vse večjim pomenom informacijskih sistemov narašča tudi obseg morebitne škode, ki jo organizacije utrpijo ob prekinitvi njihovega delovanja. Vsak izpad storitev IT hkrati pomeni tudi izpad dohodka; v nekaterih primerih, če izpad traja predolgo ali če se nekateri ključni podatki trajno izgubijo, pa tudi grožnjo za obstoj same organizacije.

poslovanje-24-7-365Za nemoteno poslovanje so najnevarnejši zastoji, ki so nepredvidljivi in uničujoči. Mednje štejemo izpade storitev IT, celotnih lokacij ali podatkovnih centrov zaradi človeških napak, napak na strojni in programski opremi, prekinitve omrežnih storitev, prekinitve komunikacijskega ali električnega omrežja, zrušitve stropa, nepravilno delovanje protipožarnega ali hladilnega sistema, uničujoč požar ali naravne katastrofe (potresi, poplave ali plazovi). Na žalost se je večina prej naštetih izpadov že zgodila v nekaterih slovenskih podjetjih.

Dandanes se organizacije vedno bolj zavedajo posledic nepričakovanih zastojev informacijskega sistema, ki jih lahko prinesejo izredne okoliščine. Po nastopu nepričakovanega uničujočega dogodka se mora v najkrajšem času zagotoviti normalno delovanje, saj so organizacije izpostavljene pritiskom (regulativa, konkurenčno poslovno okolje), ki krajšajo sprejemljiv čas okrevanja. Le-ta se dandanes šteje v urah in ne več v dnevih.

Potreba po hitrem okrevanju in vzpostavitvi poslovanja v prvotno stanje pa zahteva vnaprejšnje načrtovanje in pripravo!

V ARNE d.o.o. lahko pomagamo s pripravo Okrevalnega načrta za IT storitve IT!

Na kratko povedano - okrevalni načrt za storitve IT je opis najhitrejše poti od neke katastrofe do popolnega delovanja in razpoložljivosti informacijskega sistema (IS).
Načrt ni le teoretični opis, ampak v testnem okolju praktično preverjen in v produkcijskem okolju delujoč način okrevanja. Je edina rešilna bilka v času, ko podjetje nima dostopa do podatkov in informacijskih storitev. Znižuje operativno tveganje trajne izgube podatkov in zvišuje verjetnost za pozitivno mnenje revizorja.
Veliko organizacij ima zaradi regulatornih zahtev ali konkurenčnega poslovnega okolja zelo kratek sprejemljiv čas okrevanja. Zanje je še posebej pomembno, da imajo izdelan in praktično preverjen okrevalni načrt okrevanja IT storitev, ker so njihovi stroški prekinjenega delovanja izjemno visoki.

V našem podjetju imamo dolgoletne izkušnje z delovanjem IT sistemov (že več kot 25 let) in izpolnjujemo naslednje pomembne pogoje:

  1. imamo reference in izkušnje z okrevalnimi načrti na najnovejših verzijah Microsoft, HP, Vmware, Symantec in Veeam izdelkov,
  2. imamo že izkušnje na večih projektih visoke razpoložljivosti
  3. imamo lastno zmogljivo testno okolje, ter ostalo infrastrukturo, potrebno za testiranje različnih scenarijev okrevalnega načrta po ISO/IEC 27001:2013

Za dodatne informacije glede priprave takšnega načrta, nas lahko kontaktirate preko spletnega obrazca.

 

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper