Microsoft Azure – oblačna storitev za sodobna poslovna okolja

AZURE je izjemno zmogljiva Microsoftova storitev računalništva v oblaku

Microsoft Azure je odprta in fleksibilna platforma javnega oblaka, ki podjetjem ter organizacijam vseh velikosti zagotavlja storitve tipa platforma kot storitev (PaaS) in infrastruktura kot storitev (IaaS). Platforma lahko gosti vaše poslovne aplikacije ali služi kot razvojno okolje, lahko pa jo povežete tudi z vašo obstoječo IT-infrastrukturo preko AD federacije.


Microsoft Azure Vire za platformo Azure zagotavlja Microsoft preko mreže svojih podatkovnih centrov; ti so na vseh kontinentih, tudi v Evropi, kar pomeni, da je zagotavljanje storitev preko platforme Microsoft Azure v skladu z evropsko zakonodajo o tajnosti in varovanju podatkov.

 

Zakaj ARNE in Microsoft Azure?

ARNE d. o. o. je dolgoletni slovenski partner podjetja Microsoft. Usposobljeni smo tudi za platformo Azure, kjer lahko nudimo podporno storitev za področje vzpostavitve zasebnega ali hibridnega oblaka.

Z našimi strokovnjaki vam pomagamo ovrednotiti smiselnost prehoda na platformo javnega oblaka Azure, pri čemer ocenimo ekonomske in tehnološke vidike prenosa bremen in podatkov. Če skupaj ugotovimo, da je prehod na okolje Microsoft Azure za vas poslovno in tehnološko smiseln, vam zagotavljamo vso potrebno podporo ter vam omogočimo, da v največji meri izkoristite poslovne potenciale tega okolja.

Poslovne prednosti

Hiter prehod na novo platformo ter možnost priprave optimalnega poslovnega modela uporabe okolja Microsoft Azure.
Plačevanje glede na dejansko porabo (OPEX); vlaganja v lastno opremo zato niso potrebna (CAPEX), hkrati pa je izkoriščenost virov optimalnejša.
Odprtost in prilagodljivost platforme vam omogoča hiter razvoj aplikacij in storitev ter posledično hitrejši nastop na trgu.
Skladnost z evropsko zakonodajo o zagotavljanju varnosti podatkov.

Prednosti za informatike

Platforma Azure podpira številne programske jezike in okolja za razvoj programske opreme ter aplikacij.
Visoka dosegljivost in zanesljivost vam omogočata, da na platformi Azure izvajate tudi kritične aplikacije.
Praktično neomejene strežniške in shranjevalne kapacitete.
Upravljana platforma vašim IT-strokovnjakom dopušča več časa za razvojne naloge in podporo vašemu poslu.

Lastnosti

  • Dosegljivost in zanesljivost - z dogovorom Service Level Agreement (SLA) Microsoft Azure zagotavlja 99,95 % dostopnost storitev, kar vam omogoča, da na platformi izvajate tudi kritične aplikacije. Azure vam omogoča tudi avtomatizirano posodabljanje operacijskih sistemov in aplikacij, zagotavlja sisteme za deljenje bremen (load balancing) ter mehanizme varovanja pred strojnimi napakami. Okolje vam omogoča tudi nadgradnjo vaših aplikacij brez prekinitve delovanja le-teh.
  • Odprtost - Azure podpira številne programske jezike in okolja za razvoj programske opreme ter aplikacij. Azurove programske knjižnice za odjemalce so prosto dostopne in gostujejo na platformi GitHub.
  • Neomejene strežniške in shranjevalne kapacitete - Azure vam zagotavlja praktično neomejeno nadgradljivost in razširljivost, avtomatizirana samopostrežna platforma pa vam omogoča tudi enostavno prilagajanje virov vašim poslovnim potrebam.
  • Enostaven in nemoten prehod na infrastrukturo – ARNE d. o. o. vam pomaga, da odlične tehnične potenciale platforme Microsot Azure kar najbolje izkoristite. Za vas lahko ovrednotimo smiselnost prehoda na platformo, ocenimo pravne in tehnološke vidike prehoda ter vam med celotnim procesom zagotavljamo vso tehnično pomoč in podporo.

Naslednji koraki

 

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper