Antispam zaščita

Nenaročeno oglaševanje po elektronski pošti (spam)

V današnjem času je velika nadloga tako imenovana SPAM pošta. V splošnem lahko za spam sporočilo smatramo vsako sporočilo, ki je poslano večjemu številu naslovnikov, z namenom vsiljevanja vsebine, ki se je naslovniki sami ne bi odločili prejemati. V veliki večini primerov gre za oglaševanje plačljivih storitev ali izdelkov. Ponavadi se s spam pošto oglašujejo izdelki ali storitve dvomljive kvalitete, velikokrat pa gre za goljufije (tipičen primer je nigerijska prevara, ki prevarantom včasih uspe tudi pri nas).


Spam predstavlja že do 90% vsega globalnega prometa elektronske pošte. Uporabniki in njihovi ponudniki so prisiljeni nameščati vedno nove filtre in ovire, ki spam odstranjujejo, saj drugače uporaba elektronske pošte v koristne namene preprosto ni več mogoča.

Glede na zadnje varnostno poročilo Symantec Intelligence Report, junij 2013 je svetovna količina SPAM pošte junija 2013 na nivoju 64%, kar predstavlja manjši padec glede na april 2013, ko je bil nivo neželene pošte kar 72%:

Vir: Symantec Intelligence Report, Junij 2013

Zato je v vsakem podjetju zelo pomemben učinkovit in dobro vzdrževan sistem protismetne zaščite elektronske pošte!V ARNE d.o.o. ponujamo dve učinkoviti rešitvi tega, vedno bolj nadležnega problema, glede na velikost ščitenega sistema:

* za manjša omrežja s številom uporabnikov nekje okoli 50, ponujamo protismetne sisteme nemškega podjetja Byteplant GmbH - to je programska oprema z imenom CleanMail (prejšnje ime produkta je bilo NoSpamToday!), ki deluje kot Windows servis. Možna so naslednje implementacije:

 1. kot oblačna zaščita,
 2. postavitev na centralnem SMTP strežniku (kot dodaten SMTP servis) za celo podjetje, na Windows ali Linux platformi
 3. ali pa samo na posameznem POP3 odjemalcu (MS Outlook).* za večje sisteme, od 100 uporabnikov naprej pa ponujamo rešitev Cisco IronPort Email Security Appliance. Gre je filter nezaželene (SPAM) pošte, ter okužene oz. škodljive e-pošte, ki učinkovito ločuje nezaželeno od prave e-pošte in s tem povečuje storilnost zaposlenih, razbremenjuje IT oddelek in znižuje TCO. Na voljo je kot samostojna naprava primerna za montažo v rack omaro in v višino meri 1U oz. 2U ali kot virtualna naprava (Virtual Appliance).

Cisco IronPort omogoča učinkovito izvajanje varnostne politike vašega podjetja, saj med drugim omogoča pregled celotne, tudi šifrirane vsebine (HTTPS), NTML avtentikacije.

cisco-ironport-appliance

Tehnične lastnosti in funkcionalnosti sistema:

 • zaščita pred nezaželeno e-pošto (SPAM) s pomočjo naprednih mehanizmov
 • IronPort Reputation Filter, ki temelji na tehnologiji IronPort SenderBase®, ki temelji na ogromni bazi podatkov (vključenih več kot 100.000 omrežij, spremlja se več kot 110 različnih atributov)
 • Virus Outbreak Filters, ki zaustavi okužena sporočila še preden obstaja posodobitev definicij za antivirusni program za ta virus
 • šifriranje e-poštnih sporočil med dvema osebama z IronPort PXE tehnologijo
 • pregled e-pošte z dvema antivirusnima programoma različnih proizvajalcev
 • karantena za vsakega uporabnika posebej, ki mu je dostopna tudi preko spletnega vmesnika
 • napreden pregled stanja in delovanja naprave in dogajanja
 • možnost poljubljega nastavljanja pravil oz. politike glede na uporabnika ali skupino
 • samodejno posodabljanje

Možne so naslednje implementacije sistema:

 1. kot fizična naprava (ali dve napravi v podvojenem načinu)
 2. kot virtualni sistem na Vmware platformi
 3. kot oblačna rešitev, za letno naročnino

Predstavitev sistema Cisco Ironport

Za dodatne informacije nas kontaktirajte!

Zanimiv članek, o slovenski zakonodaji, ki ureja področje začite si lahko preberete na spletnih stranh ARNES-a.

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper