Na voljo je je Firefox 3.5


Novosti verzije 3.5

Večja hitrost izvajanja pa ni edina novost, saj je pomembna tudi nova podpora za HTML 5, zlasti na področju upravljana zvočnih in video vsebin vgrajenih v spletne strani. Na področju varnosti je najpomembnejša novost "zasebni" način delovanja brskalnika, v katerem podatki o obiskih posameznih spletnih strani in spletnih programov niso zabeleženi. Firefox zna po novem določiti svojo lokacijo in jo ob dovoljenju uporabnika lahko posreduje spletni aplikaciji.

Uporabniki bodo brez dvoma veseli nove zmožnosti, pri kateri zna Firefox ohraniti besedilo, ki smo ga natipkali v spletni aplikaciji, pa pri tem pomotoma zaprli brskalnik oziroma sejo. Ob vnovičnem zagonu bo mogoče zopet povrniti besedilo, kar odpravlja potrebo po ponovnem tipkanju. Brskalnik podpira tudi urejanje zavihkov v nova okna preprosto z uporabo tehnike povleci in spusti, s katero posamezne strani odvlečemo na namizje računalnika (tako imenovana tehnika tear-off tabs), kar podpirajo tudi nekateri tekmeci, kot je Chrome.

Precej novosti je tudi za razvijalce, zlasti na področju predlog CSS in programskem vmesniku, ki med drugim podpira tehniko povleci in spusti znotraj brskalnika. Vse novosti prinašajo precej večjo možnost prilagoditve brskalnika lastnim potrebam in razširitvam, denimo za rabo v podjetjih.

Mozilla sicer z novim Firefoxom bije težko bitko za tržni delež na področju brskalnikov, kjer so v zadnjem času prvič zabeležili padec. Maja je denimo delež Firefoxa še znašal 22,5%, v juniju pa je zdrknil na 21,4%. Z novo različico se bo to najbrž obrnilo, toda novi tekmeci, zlasti Google Chrome močno nažirajo položaje, ki sta jih doslej imela Microsoft in Mozilla.

Več informacij najdete na: http://www.mozilla.org/firefox


FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper