Domene s krilatimi znaki


Od 20. oktobra boste lahko pod vrhnjo domeno .si registrirali tudi dvoznakovne domene, celo šumniki niso več problem. Akademsko raziskovalno omrežje Slovenije oziroma ARNES je javni zavod, ki med drugim upravlja in skrbi za krovno nacionalno domeno .si.

Od srede, 20. oktobra, boste lahko v izbrani domeni uporabljali tudi druge črke poleg angleških A-Z. Slovenske domene bodo lahko vsebovale tudi črke č, š, ž, nemški ü, švedski a in podobne dobrote.

Če ste do zdaj lahko registrirali le domeno brez šumnikov, denimo cesnja.si, si lahko zdaj zaželite novo, torej češnja.si. Kot so se sčasoma urejevalniki besedil prilagodili slovenščini, so se prilagodile tudi domene in s tem naš delček svetovnega internetnega omrežja.Zanimiva povezava (Register je del Akademske in raziskovalne mreže Slovenije in upravlja .si domeno od leta 1992):

  • ARNES Register -->
FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper