Microsoft izdal Internet Explorer 9


Internet Explorer 9 prinaša hitrejše delovanje, prijazen in pregleden uporabniški vmesnik ter številne izboljšave zasebnosti, varnosti in združljivosti s sodobnimi  spletnimi standardi. Kot edini spletni brskalnik lahko izkoristi celotne zmogljivosti sodobnih računalnikov Windows in omogoči grafično bogate in privlačne spletne izkušnje, ki so tako hitre in odzivne kot običajne namizne aplikacije. Microsoft je zabeležil več kot 40 milijonov prenosov preizkusnih različic, kar je največ v zgodovini Internet Explorerja. Novi spletni brskalnik  je že na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Nova različica Microsoftovega spletnega brskalnika izkorišča celotno zmogljivost sodobne strojne opreme računalnikov Windows. Strojno pospeševanje besedila, videa in grafike zagotavlja, da spletne strani odlikujejo enake zmogljivosti kot običajne namizne aplikacije za operacijski sistem Windows. Internet Explorer 9 kot edini spletni brskalnik s celotnim strojnim pospeševanjem za HTML5 uporablja moč grafičnih procesorjev in tako odklepa 90 odstotkov zmogljivosti, ki jih spletni brskalniki prej niso mogli uporabiti.

Internet Explorer 9 je s pomočjo vgrajenih tehnologij za večjo varnost, zasebnost in zanesljivost najbolj zaupanja vreden način za spletno brskanje.

Lani decembra najavljena funkcija Tracking Protection daje uporabnikom več nadzora nad tem, kako se njihove informacije izmenjujejo med različnimi spletnimi stranmi. Uporabnike varuje pred mnogimi oblikami spletnega sledenja, pri čemer jim s pomočjo posebnih seznamov, poimenovanih Tracking Protection Lists, daje več nadzora nad določanjem, katerim stranem dovolijo ali ne dovolijo sledenje.

Internet Explorer 9 ima tudi prvi upravljalnik prenosov, ki je integriran s tehnologijo SmartScreen za zaščito pred škodljivo programsko opremo. Upravljalnik prav tako uporablja povsem novo ocenjevanje varnosti datotek na podlagi njihovega slovesa, kar zmanjša število opozoril pri poznanih datotekah in prikaže vidnejša opozorila, če je varnostno tveganje višje.

Raziskave so pokazale, da Internet Explorer 9 blokira 99 odstotkov napadov, ki za širjenje škodljivih programov uporabljajo tehnike socialnega inženiringa. S tem ustavi petkrat več tovrstnih napadov kot Firefox in 33-krat več kot Chrome.Internet Explorer 9 prenos -->


Dodatne informacije so na voljo -->
FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper