Na voljo Windows 8, alfa verzija


Konferenca je pritegnila več kot 5000 udeležencev, predvsem razvijalcev, ki so na otvoritvenem predavanju dobili prvi pogled na »Windows 8«. Konferenco je odprl Steven Sinofsky, vodja Windows in Windows Live oddelka pri Microsoftu. Povdaril je, da z »Windows 8« dotik postaja primaren način interakcije, poleg tipkovnice in miške.

Pri Windows 8 najprej opazimo nov izgled, Metro vmesnik, ki spominja na Windows Phone 7 in je optimiziran za dotik. Aplikacije so predstavljene s plošicami (»tiles«), ki lahko prikažejo dodathe informacije, npr. slike, RSS feed ali število neprebranih sporočil in ki jih lahko na začetnem zaslonu (»Start screen«) uredimo po svoji želji. Premikanje po začetnem zaslonu je hitro in gladko, tudi pri zelo velikem številu ploščic.

Metro aplikacije so razvite v spletni tehnologiji (HTML5 in CSS3), zapolnijo lahko celoten prikazovalnik in nimajo robov ali drugih motečih elementov. Več aplikacij lahko teče istočasno in s premiki (»gestures«) preklapljamo med njimi. Na predavanju so pokazali, kako lahko razvijemo enostavno Metro aplikacijo ali prilagodimo obstoječo SilverLight aplikacije za Metro vmesnik. Windows 8 vključuje Internet Explorer 10, Metro aplikacijo, ki ji povsem upravljamo z dotikom. Klasično namizje (»Desktop«) je le ena izmed aplikacij, ki teče v Metro okolju in je prikazana s ploščico. Omogoča tudi združljivost in uporabo starejših programov, ki niso pisani za Metro. Windows 8 je tako povsem združljiv z aplikacijami, ki tečejo na Windows 7.

Vsak udeleženec konference Build je dobil tablični računalnik s prednaloženo različico Developer Preview operacijskega sistema Windows 8. Ostalim je ta različica Windows 8 že na voljo na Windows Dev Centru.

Naslednja pomembna prelomnica bo Beta različica.Windows Dev Center -->

Building Windows 8 spletni dnevnik -->
FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper