Podpora za Windows 7 se kmalu končaMicrosoft se je zavezal, da bo 10 let zagotavljal podporo za Windows 7, ki je bil izdan 22. oktobra 2009. Ko se to 10-letno obdobje konča, bo Microsoft ukinil podporo za Windows 7, točen datum konca podpore za Windows 7 je 14. januar 2020. Po tem datumu tehnična pomoč in posodobitve programske opreme iz storitve Windows Update, ki skrbijo za varnost vašega računalnika, ne bodo več na voljo za ta izdelek. Microsoft priporoča, da začnete uporabljati Windows 10 pred januarjem 2020 in se tako izognete situaciji, v kateri bi potrebovali storitev ali podporo, ki ni več na voljo.
To pa seveda ne pomeni, da operacijskega sistema ne bo več možno uporabljati.

 

Konec podporewindows-7_1.jpg

Vaš operacijski sistem Windows 7 bo torej kljub koncu podpore še vedno deloval, a podjetje Microsoft ne bo več zagotavljalo:

  • tehnične podpore za katere koli težave
  • posodobitev programske opreme
  • varnostnih posodobitev ali popravkov

 

 

Vaš računalnik z operacijskim sistemom Windows 7 bo torej brez nadaljnjih posodobitev programske opreme in varnostnih posodobitev, kar pomeni, da bo obenem bolj dovzeten na viruse in zlonamerno programsko opremo. Boljšo in najsodobnejšo zaščito si lahko zagotovite tako, da sistem nadgradite na Windows 10. Operacijski sistem Windows 10 se bo najbolje obnesel na novejših napravah, saj za starejše ni najbolj primeren.


Kako nadgraditi vaš sistem?
Ob prvi izdaji sistema Windows 10 je bila na voljo brezplačna promocijska nadgradnja, ki pa se je z 29. julija 2016 zaključila. Sedaj morajo vsi uporabniki za nadgradnjo sistema sam operacijski sistem tudi kupiti.
Uporabniki, ki ste mnenja, da je vaš računalnik še dovolj dober in ga ne želite nadgraditi, lahko med drugim sam operacijski sistem Windows 10 kupite tudi pri nas in vašo napravo nadgradimo že danes. Če je vaš računalnik starejši od treh let, je morda čas, da razmislite o nakupu nove naprave, ob tem pa uporabite tudi najnovejšo programsko opremo (nekateri računalniki v paketu že vključujejo Windows 10 operacijski sistem).
Kontaktirajte nas torej na e-naslovu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali pa nas pokličite na tel. številko 01/5610-310 in si zagotovite najsodobnejši računalnik z operacijskim sistemom Windows 10 Pro že danes, z veseljem pa vam bomo svetovali tudi o drugih nakupih.
FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper