Microsoft pripravlja Office 2015

microsoft-office-2015-beta 

Kot navaja spletni portal The Verge se pri Microsoftu pripravljajo na javno predstavitev nove različice pisarniškega kompleta Office za računalnike Windows. Kot je bilo že najavljeno, bo Microsoft še letos prikazal tudi novo različico okolja Windows (delovna oznaka 9). To je del Microsoftove strategije, s katero bodo nove različice na voljo še hitreje, kot v preteklosti.

Nova različica kompleta pisarniških programov, ki so interno označujejo Office 16, v končni podobi pa bo imenovana najbrž Office 2015, predstavlja v resnici nekoliko manjši korak, kot smo bili doslej vajeni. Med novostmi omenjajo prihod pisarniške pomočnice, orodne vrstice »Tell Me« s katero lahko hitro v naravnem jeziku zastavimo vprašanje o tem, kako opraviti posamezno opravilo ali povprašamo za razlago posamezne funkcije v programih Office.

Office bo dobil tudi novo podobo in alternativno temno ozadje oziroma barvno shemo, kar naj bi poudarilo vsebino dokumentov namesto orodjarne okoli njih. Napovedujejo tudi nova orodja za delo s slikami, vključno s funkcijo samodejnega obračanja v pravo smer ter boljša orodja za sinhronizacijo podatkov v primerih oddaljene rabe, zlasti v odjemalcu Outlook. Pričakuje se nov podatkovni model, ki ga bo uporabljal Excel za delo z velikimi količinami podatkov (v načinu Power Pivot).

Seveda razvoj še poteka, jeseni naj bi javnosti ponudili tehnični predogled paketa, končna različica pa bo nared konec tega ali v začetku naslednjega leta. Poznavalci sicer opozarjajo, da novi Office še ni tako imenovana »na dotik opremljena« različica Pisarne za tablične računalnike z okoljem Windows. Ta projekt (z delovnim imenom Gemini) še poteka, rezultat pa bo objavljen kasneje, za predstavitvijo zgoraj omenjene različice.

Viri:

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper