Kmalu SP1 za Visto


vista-sp1-08.jpg
Razpoložljivost paketa - splošna dostopnost prek storitve Windows Update bo dne 18. 03.2008.
 
Slovenska različica SP1 za Windows Viste bo predvidoma na voljo Aprila (preko storitve Windows Update), v končnih izdelkih pa v maju ali juniju.

O SP1 za Windows Visto:
Servisni paket SP1 omogoča za do 50 odstotkov hitrejše kopiranje in premikanje datotek na osebnem računalniku ali v omrežjih. Prav tako se operacijski hitreje zažene iz stanja spanja, kar mobilnim uporabnikom zagotavlja udobnejše delo, uporabniki namiznih računalnikov pa lahko s to možnostjo prihranijo pri stroških za energijo.

Izboljšana je tudi varnost. Po več kot letu na trgu je Windows Vista najzanesljivejši operacijski sistem, kar smo jih kdaj predstavili. Po naših podatkih imajo uporabniki Windows Viste 60 odstotkov manj možnosti okuženja s škodljivo programsko opremo kot uporabniki sistema Windows XP SP2.  Poleg tega je imela Windows Vista v prvih dvanajstih mesecih po prihodu na trg skoraj polovico manj pomanjkljivosti kot Windows XP. Imamo tudi dobro novico za vse, ki se ukvarjate z upravljanjem posodobitev: od predstavitve Windows Viste so bili trije meseci, ko Windows Vista ni imela posodobitev, Windows XP pa jih je imel.

Na prenosnih računalnikih se danes nahajajo najrazličnejši občutljivi podatki – od družinskih finančnih podatkov do podatkov delniške družbe. S servisnim paketom SP1 lahko tehnologija šifriranja diska Windows BitLocker Drive Encryption šifrira celotne diske in ne le particije, na kateri je nameščen operacijski sistem, kar zagotavlja višjo varnost podatkov mobilnih uporabnikov.

Nove posodobitve prinašajo tudi izboljšan protokol za oddaljeni dostop (Remote Desktop Protocol) in izboljšave orodja za defragmentacijo diska. Servisni paket vključuje tudi podporo za tehnologije, kot so datotečni sistem exFAT, ki izboljša učinkovitost prenosnih pomnilniških naprav, grafične kartice Direct3D 10.1 in vmesnik UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), ki bo zagotavljal nadaljnje inovacije naših partnerjev na področju strojne opreme.

Servisni paket SP1 bo onemogočil tudi dva trenutno najbolj razširjena načina piratiziranja operacijskega sistema Windows Vista (render OEM BIOS in Grace Timer).
FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper