V Windows 7 bo lokacijska informacijaSporočanje lokacije uporabnika bo odprlo vrata številnim novim aplikacijam in storitvam, katerih delovanje je vezano na uporabnikovo lokacijo. Tudi spletno iskanje naj bi bilo s tem natančnejše, saj bi iskalnik vrnil le geografsko relevantne rezultate.

Microsoft bo uporabljal dva API-je za zagotavljanje dveh lokacijsko odvisnih storitev v operacijskem sistemu Windows 7. Prvi bo nizkonivojski API za senzorje in drugi je API za lokacijo. To omogoča, da operacijski sistem uporablja več metod za ugotavljanje lokacije računalnika, na primer: GPS, Wi-Fi, in celično triangulacijsko metodo. Seveda pa lahko enostavno vtipkamo poštno številko - kot to že deluje v Windows Vista operacijskem sistemu.

Seveda pa nad novostjo niso navdušeni, kajti odpirajo se mnoga vprašanja glede varovanja uporabnikove zasebnosti in možnostih zlorab. Pri Microsoftu na to odgovarjajo, da bo sporočanje lokacije ob namestitvi operacijskega sistema privzeto izključena, obstajala pa bo tudi možnost omejevanja na posamezne uporabniške račune in programe, ki ne tečejo v ozadju.

Eden od udeležencev konference WinHEC je ob tem predlagal, da bi operacijski sistem pred vsakim posredovanjem lokacijskih podatkov uporabniku lahko prikazal opozorilo. Microsoftov programski menedžer Alec Berntson je dejal, da bi "tehnično to bilo možno, vendar zaenkrat ni v načrtu za implementacijo v Windows 7."

Z izidom Windows 7 se bodo verjetno kmalu začele pojavljati storitve, ki ne bodo dostopne brez razkritja podatkov o lokaciji, hkrati pa bodo dostopne le osebam, ki se nahajajo v določeni državi ali regiji.Dodatne informacije:

ARNE: Gates potrdil izid Windows 7 konec 2009 -->

Wikipedia -->

Micrososft Slovenija -->
FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper