Microsoft Internet Explorer 8


Gre za popularne spletne strani, kot so Gmail, Google Calendar in Facebook. Paradoksalno so to težave nastale zato, ker je Microsoft IE8 končno zgradil na internetnih standardih, zato so nehale pravilno delovati nekatere spletne strani, ki so pisane "na kožo" dosedanjim različicam Internet Explorerja.

Microsoft je zato ubral pot posnemanja delovanja starega brskalnika, kjer strani s težavo prikažejo v tako imenovanem "Compatibility View" načinu. V dosedanjih beta različicah je bilo to opcijo potrebno uporabljati ročno, RC1 pa prinaša samodejno orodje, ki z dovoljenjem uporabnika celo samodejno posodablja spisek strani, ki morajo uporabljati tak način dela. Spisek vzdržuje sam Microsoft. RC1 je v primerjavi z betami tudi hitrejša, čeprav se še ne more meriti z najnovejšimi različicami Mozilla Firefoxa in Google Chroma.

Kot je že doslej znano, je Microsoft v IE vgradil številne novosti, zlasti s področja varnosti. Omogoča tudi večjo zasebnost (InPrivate), nove tipe dodatkov imenovane Accelerators ter prepreke, ki omogočajo uporabo navzkrižne skripte in napade znane pod imenom "clickjacking". IE8 deluje v okoljih Windows XP in Windows Vista, že v osnovi pa bo vgrajen v Windows 7. O točnem datumu objave končne različice pri Microsoftu še ne želijo govoriti.Dodatne informacije so na voljo tukaj:

Revija Monitor -->

Internet Explorer - Microsoft Slovenija -->

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper