Exchange 2010 Beta


Strežnik Exchange 2010 je del novega vala izdelkov, povezanih s programsko opremo Office, in je prvi strežnik nove generacije Microsoftove strežniške tehnologije, ki jo bo mogoče namestiti na lokaciji stranke ali pa zagotavljati kot spletno storitev. Razvoj strežnika Exchange Server 2010 bo predvidoma dokončan kot prvi, tako da bo izdelek na voljo že v drugi polovici leta 2009.

Med pomembnejšimi novostmi je večina podrejena zmanjšanju stroškov lastništva. Ne gleda na to, ali bo nameščen pri kupcu, v Microsoftovemu spletnemu oblaku ali pri Microsoftovih partnerjih, bo strežnik nudil enake funkcionalnosti. Nova različica obenem omogoča enostavnejše zagotavljanje neprekinjenih komunikacij in obnovitev delovanja po katastrofi, kar pomeni, da administratorji porabijo manj časa za upravljanje sistema elektronske pošte. Strežnik Exchange 2010 izboljšuje tudi možnosti za uporabo stroškovno bolj ugodnih, neposredno povezanih sistemov za shranjevanje podatkov. Za zaščito podatkov in zagotavljanje zakonodajne skladnosti služijo nova orodja za arhiviranje elektronske pošte, ki so integrirana v sam strežnik.

Precej novosti bodo opazili tudi končni uporabniki. V navezavi z novim odjemalcem Outlook bodo imeli večji nadzor nad potekom elektronskih komunikacij. Z enim klikom se bo denimo mogoče izključiti iz debatiranja, ki nam ne koristi (recimo tam, kjer nekdo uporablja preveč pogosto možnost "odgovori vsem"). Po drugi strani pa bo strežnik uporabnika s poštnimi nasveti znal opozoriti, da pošiljanje večji skupini ni dovoljeno, izračunati, koliko je navedenih prejemnikov v skupini, opozoriti, da prejemnik ni v pisarni ali delovnem mestu, še preden pošljemo sporočilo.
Koristna novost je predogled/poslušanje zvočnih sporočil neposredno iz odjemalca. Večjo preglednost bo nudil nov način združevanja sporočil v naravno obliko slednja pogovorov, brez da bi skakali sem ter tja po poštnem predalu. Spletni odjemalec Outlook Web Access bo še bolj enakovreden klasičnemu Outlooku, kot pri različici 2007. Med drugim bo končno pravilno deloval tudi v drugih brskalnikih, kot je Mozilla Firefox.Dodatne informacije so na voljo tukaj:

Revija Monitor -->

Microsoft Exchange 2010 -->

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper