Microsoft pokazal Internet Explorer 9


Seveda ne gre za celoten brskalnik, marveč je Platform Preview za zdaj zgolj zelo oskubljena verzija pogona. Nima zavihkov, naslovne vrstice ali gumba nazaj, ima pa ključne sestavne dele za razvijalce: pogon, JavaScript, strojno pospeševanje in orodja za razvijalce.

Poleg pogona najdemo na Platform Previewu še začetno stran, kjer je pet Speed Demov, pet HTML5 demov in pet grafičnih Demov. Kot pravijo v Microsoftu, so HTML5 vzeli zelo resno in ga nameravajo implementirati absolutno pravilno. Ker še ni povsem določen, so previdni pri implementaciji funkcij, saj ne želijo spreminjanja skozi verzije. Napredek se kaže tudi v testu Acid3, kjer IE9 zbere že 55 odstotkov. Z nizkim izkupičkom se ne obremenjujejo, saj po njihovem mnenju Acid3 ni ne vem kako pomemben, ker testira tudi stvari, ki še niso standardizirane.

Pokazali so tudi razvoj podpore za SVG, ki je še v delovnem stadiju, bistveno hitrejše izvajanje JavaScripta in strojno pospeševanje. Kdaj točno bo IE9 nared, ne ve niti Microsoft. Načrtujejo ga za prihodnje leto, ni pa še znano, ali bo izšel skupaj z Windows 8.

Omenimo še, da so predstavniki razvojne ekipe Internet Explorerja na Twitterju objavili, da bodo v sklopu standarda HTML5 podprli h.264 namesto odprtokodne in brezplačne Theore. Za to so se odločili, ker je, po njihovih besedah, h.264 najbolj razširjen kodek na področju predvajanja videoposnetkov. Dve izmed popularnejših strani, ki ga uporabljata, sta npr. YouTube in Vimeo.Internet Explorer Platform Preview -->


Dodatne informacije so na voljo -->
FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper