HPE novosti v SMB segmentu

hpe msa2042

V podjetju Hewlett Packard Enterprise (HPE) so na trg poslali nova predstavnika diskovnih polj, namenjenih kupcem v SMB segmentu. Tukaj so sredstva običajno omejena, vendar se tako HPE StoreVirtual 3200, kot HPE MSA 2042 lahko pohvalita s funkcionalnostmi, ki so bile doslej rezervirane za diskovna polja precej višjih cenovnih razredov.

HPE StoreVirtual 3200

HPE StoreVirtual 3200 diskovno polje je nov predstavnik družine, ki globalno šteje že preko 200.000 članov in temelji na priznani StoreVirtual programski platformi. Z dvema krmilnikoma, ki temeljita na 64-bitni ARM procesorski tehnologiji, naprednih podatkovnih funkcionalnostih ter nizko vstopno ceno majhnim in srednjim podjetjem ponuja resnično veliko. Možen je priklop preko 8/16 FC-AL povezave ali pa 1/10 G iSCSI omrežja. V osnovno ohišje gre lahko 25 SFF ali 12 LFF diskov. Poleg osnovnega ohišja lahko priklopimo še tri dodatne enote, kar nam da skupaj maksimalno kapaciteto 288 TB podatkov.

Po navedbah proizvajalca novo StoreVirtual diskovno polje zagotavlja enake performance kot StoreVirtual 4000, ki je že precej časa na tržišču, ob približno polovico nižjih stroških nakupa.

HPE MSA 2042

Prenovljena je tudi v Sloveniji zelo popularna družina HPE MSA, z najzmogljivejšo različica, MSA 2042. Glavna novost je 800 GB vgrajene SSD kapacitete ter celoviti programski paket z naprednimi funkcionalnostmi s ceno, ki znaša brez popustov pod 10k €. Vgrajeno SSD kapaciteto lahko uporabljamo bodisi kot flash pospeševalnik I/O operacij ("flash cache"), bodisi kot hitri podatkovni nosilec in to brez potrebe po nakupu dodatnih licenc. Samodejno razvrščanje podatkov po tipih vgrajenih podatkovnih nosilcev ("automated tiering") je odslej standardno, skupaj z drugimi izboljšavami pa naj bi se količina transakcij v tipični bazi podatkov povečala za okoli 60 % v primerjavi s predhodnico, odzivnost aplikacij pa kar za okoli 80 %.

Standardno je na voljo podpora 512 snapshot posnetkom in replikacijo na katerokoli drugo MSA diskovno polje, pri njeni vzpostavitvi pa nam pomaga enostaven čarovnik z grafičnim vmesnikom!

Več podrobnosti na spletni strani HPE.

Za podrobnejše informacije ali svetovanje o nakupu, izpolnite spletni obrazec.

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper