Vmware predstavil vSphere 6

vmware vsphere 

Poglavitni poudarki nove verzije so naslednji:

 

SKALABILNOST - omejitve so večinoma vsaj podvojene, tabela:

vmware vsphere 6 limits

vMotion na velike razdalje - sedaj se lahko premika na virtualke preko geografskih meja, s časovno omejitvijo zakasnitve na liniji 100 ms ali manj. Prav tako se lahko premika virtualke med dvema različnima vCentroma.

Vmware vCenter strežnik - je doživel vrsto sprememb in izboljšav, med drugim deluje tudi Update Manager. Obe verziji strežnika, vCenter Server for Windows in vCenter Server Appliance uporabljata interno zbirko podatkov PostgresSQL, možna pa je tudi uporaba zunanje zbirke Microsoft SQL ali Oracle.

Spletni vmesnik za nadzor - sedaj se uporablja samo še spletni vmesnik za nadzor delovanja sistema, ki pa je bistveno hitrejši od prejšnje verzije.

VMware Virtual Volumes - VMware je vpeljal nov koncept integracije z diskovnimi polji v vSphere 6 z imenom Virtual Volumes. Gre za tesno integracijo z NAS in SAN sistemi različnih proizvajalcev za upravljanje operacij nad diskovnimi polji na virtualnem nivoju. Možna bo uporaba polic za upravljanje - vSphere Storage Policy Based Management.

VMware sedaj vključuje tudi orodje vSphere Data Protection in sicer od različice vSphere Essentials Plus in več. Gre za VM backup in recovery orodje, prej je bilo znano pod imenom vSphere Data Protection Advanced, kot opcija. To orodje se bo lahko uporabljalo kot možnost arhiviranja specifičnih virtualk (Microsoft SQL Server, Microsoft Exchange) z možnostjo vračanja podatkov na nivoju tabele ali poštnega predala.

Skratka - najbolj zanesljiva platforma postaja še bolj zmogljiva, dodatne informacije so na voljo tukaj.

Za dodatne informacije ali morebitno ponudbo za nadgradnjo nas kontaktirajte  -->

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper