Cisco prevzema podjetje PostPath


V današnjem poslovnem okolju je učinkovito, prilagodljivo sodelovanje ključnega pomena za ustvarjanje in vzdrževanje prednosti pred konkurenco. S programsko opremo podjetja PostPath bo Cisco razširil delovanje elektronske pošte in koledarja v svoji prilagodljivi platformi za sodelovanje, ki temelji na programski opremi kot storitvi (software-as-a-service – SaaS). Platforma vključuje upravljanje neposrednih sporočil, glasu, videoposnetkov ter podatkov in aplikacije Web 2.0 Ta kombinacija bo strankam omogočala, da bodo s sodelovanjem pospešile poslovne procese v podjetjih in med njimi.

»Prevzem podjetja PostPath dopolnjuje našo strategijo razvijanja integrirane platforme sodelovanja, oblikovane v skladu s tem, kako delamo danes in kako bomo delali v prihodnosti. Takšna platforma zagotavlja večjo produktivnost in večje zadovoljstvo uporabnikov,« je dejal Doug Dennerline, podpredsednik skupine Collaboration Software Group v Ciscu. »Naš internetni model izvedbe ponuja strankam hitro uvajanje in visoko učinkovitost.«

PostPath ponuja rešitev za elektronsko pošto, koledarje in sodelovanje, ki temelji na operacijskem sistemu Linux. Je interoperabilna z drugimi e-poštnimi rešitvami in ponuja spletnega odjemalca AJAX, ki je neodvisen od brskalnikov. Poleg tega je programska oprema podjetja PostPath združljiva z velikim številom mobilnih odjemalcev.

Programska oprema podjetja PostPath je zelo varna in nadgradljiva ter vsebuje inovativne arhitekture Web 2.0, s katerimi zadovoljuje zahteve velikih in malih podjetij, prav tako pa želijo Ciscovim strankam omogočiti uporabniško izkušnjo naslednje generacije.

Prevzem podjetja PostPath je primer Ciscove inovativne strategije »Gradi, kupuj in sodeluj«, katere cilj je hiter vstop na nova tržišča in zajem ključnih tržnih tranzicij. Poleg inovacij na področju notranje programske opreme, Cisco aktivno vlaga v druga podjetja in jih prevzema; med zadnjimi nakupi so podjetja WebEx, IronPort in Securent, ki so vodilna v industriji.

Za vse delnice podjetja PostPath bo Cisco po nakupni pogodbi plačal približno 215 milijonov ameriških dolarjev. Transakcija bo obračunana v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli. Prevzem je odvisen od različnih standardnih pogojev in naj bi se končal v Ciscovem prvem četrtletju poslovnega leta 2009. Po prevzemu bodo zaposleni v podjetju PostPath postali del Ciscove skupine Collaboration Software Group (CSG). CSG je del skupine Software Group, ki je bila ustanovljena pred kratkim in pokriva vsa glavna Ciscova področja programske opreme: omrežni operacijski sistem IOS, upravljanje omrežij in storitev, rešitev Združene komunikacije, upravljanje pravilnikov in ponudbe SaaS.

Dodatni viri pri Cisco Slovenija -->

Za več informacij nas lahko kontaktirate -->
FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Cisco partnerstvo

ARNE je Cisco Premier Certified Partner in ima že več kot desetletje partnerski odnos z vodilnim svetovnim proizvajalcem komunikacijske opreme, Cisco Systems.

HP partnerstvo

ARNE je HP Preferred Partner 2013, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.

Microsoft partnerstvo

ARNE je Microsoft Silver Partner 2013 za področja Desktop, Server Platform in Midmarket Solution Provider.

Poleg zgoraj naštetih specializacij smo dodatno še Microsoft Small Bussiness Specialist.

Citrix partnerstvo

Podjetje ARNE d.o.o. je Citrix Silver Solution Adviser Partner. Za vas imamo že pripravljene Citrixove rešitve.

JoomShaper